• Goede olijfolie met een eerlijk verhaal
  • info@olijfhelden.nl
  • 06-53582581
  • Levertijd 1 á 2 werkdagen (mogelijk wat langer vanwege corona-gevolgen bij vervoerder DPD)
  • 2 flessen of meer bestellen = gratis verzenden
  • Goede olijfolie met een eerlijk verhaal
  • info@olijfhelden.nl
  • 06-53582581
  • Levertijd 1 á 2 werkdagen (mogelijk wat langer vanwege corona-gevolgen bij vervoerder DPD)
  • 2 flessen of meer bestellen = gratis verzenden

STEUN AAN KLEINSCHALIGE HULPORGANISATIES

Op Lesbos verblijven in januari 2020 meer dan 20.000 kinderen, mannen en vrouwen die gevlucht zijn op zoek naar een veilige toekomst. Deze mensen kunnen niet terug naar Turkije en mogen niet verder de EU in reizen. De afgelopen jaren zijn betrokken burgers deze kwetsbare mensen gaan helpen; met ontbijt, een douche, een tent of soms alleen maar een luisterend oor. Deze burgers kunnen door de korte lijnen snel in actie komen en maatwerk bieden voor degene die het nodig hebben. Ze staan het dichtst bij de mensen en weten elke dag het verschil te maken. Wij steunen deze betrokken burgers die zich verenigd hebben in kleinschalige erkende hulporganisaties. We hebben de hulporganisaties zelf bezocht, om zeker te weten dat onze steun op de goede plaats terechtkomt.

HOME FOR ALL

In het lokale restaurant Home For All van de Griekse helden Nikos & Katherina, krijgen gevluchte gezinnen met kinderen een voedzame en traditionele maaltijd. Even weg uit het kamp en een glimlach op het gezicht.

Wij vinden dit een prachtig initiatief want het geeft gezinnen weer een thuis gevoel. Daarnaast brengt het de lokale bevolking en de gezinnen op de vlucht in contact met elkaar.

Daarom steunen wij Home For All door voor elke fles olijfolie die we verkopen, een voedzame maaltijd te betalen voor iemand uit het vluchtelingenkamp.

In verband met de coronamaatregelen op Lesbos, mogen de mensen de vluchtelingenkampen niet verlaten. Tijdelijk wordt de opbrengst daarom door Home For All besteed aan het uitdelen van voedselpakketten, zuigelingenmelk en verzorgingsproducten aan de mensen in Moria en Olive Grove.

www.homeforall.eu

OLIJFBOEREN OP LESBOS

Op Lesbos wachten meer dan 20.000 mensen op een veilige toekomst. Ze zijn als bootvluchteling naar Lesbos gekomen. Meer dan de helft zijn kinderen. De olijfboeren op Lesbos werken samen om deze mensen te helpen. Ze staan ’s nachts langs de kust om bootvluchtelingen te redden en delen eten uit. Tegelijk neemt het toerisme op het eiland af en neemt de werkloosheid toe. De olijfboeren kunnen hun olijfolie moeilijker verkopen. Het grote hart van de lokale bevolking wordt nu zelf getroffen.

Olijfhelden is een sociale onderneming en opgericht in 2019. Onze missie is om door eerlijke handel met de olijfboeren op Lesbos bootvluchtelingen te helpen.

Daarom werken wij rechtstreeks samen met de olijfboeren. Zo weten wij zeker dat de olijfboeren een eerlijke prijs krijgen en helpen we de lokale economie.

www.modousa.gr

SAMENWERKING MET ARBEIDSONTWIKKELBEDRIJF SCALABOR

Wij vinden het belangrijk om onze handelsketen zo eerlijk mogelijk te maken. Eerlijke handel is ook inclusieve handel. Daarom werken wij in Nederland samen met het arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor voor het inpakken en verzenden van onze olijfolie. Daar wordt talent aan werk verbonden, zodat er voor de medewerkers geen afstand meer is tot de arbeidsmarkt.

Bestel jij onze olijfolie via de webshop? Dan vind je in de verzenddoos een briefje van Scalabor waarop de medewerker die je pakket heeft ingepakt, zijn naam heeft geschreven. Zo wordt een postpakketje weer menselijk.

Afgeronde projecten

SECRET GARDEN

Secret Garden is een stichting van en voor LHBT’ers (Lesbisch/Homo/Bi-seksueel en Transgender) met een etnisch-culturele achtergrond gevestigd in Amsterdam.

Secret Garden biedt sociaal/maatschappelijke, juridische, psychologische ondersteuning en begeleiding aan alle LHBT’ers. Ook LHBT- migranten/vluchtelingen/asielzoekers vallen onder onze doelgroep.

Wij vinden deze hulp erg belangrijk, want iedereen telt. Daarom hebben wij de stichting in februari met onze verkoop gesteund, zodat ze nieuwkomers kunnen blijven helpen.

www.stichtingsecretgarden.nl

STICHTING BOOTVLUCHTELING NOVEMBER - DECEMBER 2019

In november en december hebben we Stichting Bootvluchteling gesteund met de verkoop onze olijfolie.

Stichting Bootvluchteling geeft medische en psychische zorg in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos.

Nederlandse artsen en andere zorgprofessionals zetten zich een week of langer vrijwillig in, om iedereen die hulp nodig heeft gratis te helpen. Hun hulp is onmisbaar omdat er maar 1 arts vanuit de overheid aanwezig is in het kamp, terwijl er elke dag honderden mensen hulp nodig hebben.

De hulp varieert van het verzorgen van lichamelijke verwondingen tot hulp bij trauma's. Van donaties kan Stichting Bootvluchteling o.a. medische hulpmiddelen kopen.